Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blatt weiße Gelatine
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 60 g Zucker
- 1 Orange, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 250 g Mascarpone
- 1 TL Zimt
- 250 g Magerquark
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g Agavendicksaft
- 20 g Zitronensaft
- 8 Clementinen, die Schale mit der weißen Haut vollständig entfernt, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1786 kJ / 426 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Panna Cotta
5h
Kokosmousse
40min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2h 30min
Zitronen-Parfait
4 godz. 30 min
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4h 50min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2u. 20min