Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt zum Einweichen
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 40 g brauner Zucker
- 190 g Sahne
- 40 g weißes Mandelmus
- 350 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 1 TL Vanillepaste
Spekulatiushippen und Fertigstellung
- 60 g Puderzucker
- 60 g Mehl
- 1 ½ TL Spekulatiusgewürz
- 60 g Sahne
- 2 EL gehobelte Mandeln
- 3 Orangen
- 2 geh. TL Speisestärke
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2762 kJ / 659 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bilbao - Goxua
2h 30min
Orangenparfait
6h 30min
Panna Cotta
5h
Rotbarben-Mousseline mit Mittelmeersauce
1hod. 35min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40min
Grießflammeri
2h 30min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3h
Weiße Schokoladenmousse
5óra 30p
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min
Limoncello-Creme
5h
Bayerische Creme
8 godz.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min