Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt zum Einweichen
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 40 g brauner Zucker
- 190 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g weißes Mandelmus
- 350 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 1 TL Vanillepaste
Spekulatiushippen und Fertigstellung
- 60 g Puderzucker
- 60 g Mehl
- 1 ½ TL Spekulatiusgewürz
- 60 g Sahne
- 2 EL gehobelte Mandeln
- 3 Orangen
- 2 geh. TL Speisestärke
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2762 kJ / 659 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs mit Bröselkruste
45 min
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Limoncello-Creme
5h
Quark-Mousse
5h
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Zitronen-Parfait
4h 30min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min