
Urządzenia i Akcesoria
Tort porowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa porcja200 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki100 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki200 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki150 g
-
wody500 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry350 - 400 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 g
-
jajka4
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
soli2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
478.5 kcal /
2001.9 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
32.6 g
Węglowodany
29.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
632 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska