Tort porowy

Tort porowy

4.8 328 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 kawałków

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej plus dodatkowa porcja
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
    100 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    50 g
    50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie
  • sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
    150 g
  • wody
    500 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    350 - 400 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    200 g
    200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • jajka
    4
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • soli
    2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 478.5 kcal / 2001.9 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 29.3 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 632 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...