Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait demi-écrémé
- 5 jaunes d'œufs
- 155 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'amandes en poudre
- 3 gouttes d'arôme d'amande amère
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 100 g d'eau
- 300 g de raisin noir, égrainé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 340 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4 Std. 15 Min
Crème brûlée légère au potimarron
50min
Pommes farcies aux fruits secs
1j
Raifort au coing
Brak ocen
Baba à la noix de coco
2 Std.
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Blanc-manger à la banane
3sa 15 dk
Crème anglaise à l'orange
1j
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Flan brésilien aux œufs
1 Std. 5 Min