Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 50 g de sucre en poudre, et 1 c. à soupe pour la cuisson
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 250 g de farine de maïs
- 10 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourin à l'ail
25 min
Croustade aux pommes
50 min
Tourte au roquefort
2h 15min
Flan brésilien aux œufs
1h 5min
Baba à la noix de coco
2h
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Fiadone
55 min
Calamar à la piperade
35 min
Aillade de veau
1 godz. 30 min
Briouats
35 min
Bûche aux marrons
1h 40min