Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème (la veille)
- 135 g de jus de pamplemousse
- 150 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 130 g de beurre doux
La mousse (le jour même)
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 180 g de crème liquide entière, très froide
- 4 c. à soupe de jus de pamplemousse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6 godz. 30 min
Clémentine farcie au crabe
20 Min
Bavarois tomate-fraise
2小时 25 分钟
Mousse à l'abricot
2 Std.
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4 Std. 45 Min
Soupe de fruits rouges
2小时 10 分钟
Fraîcheur de nectarine
25min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Mousse à l'abricot
3h 30min
Cannellonis de courgette et saumon, sauce au curry
30min
Mousse aux pommes
40min