![Mousse meringuée au pamplemousse Mousse meringuée au pamplemousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22336ED5-8CCE-4A0B-AFE7-D59C311C7DDD/Derivates/29aec791-1a43-408e-be8e-edb3c7ad79c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème (la veille)
- 135 g de jus de pamplemousse
- 150 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 130 g de beurre doux
La mousse (le jour même)
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 180 g de crème liquide entière, très froide
- 4 c. à soupe de jus de pamplemousse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Mousse aux pommes
40min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2 Std. 15 Min
Mousse à l'abricot
3 Std. 30 Min
Douceur mangue-Passion
15min
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Soufflé glacé à la pêche
4h 40min
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Mousse à l'abricot
2h
Papillote de fruits
30min
Brochettes de gambas croustillantes, sauce à la mangue
30min
Fraîcheur de nectarine
25min