Mousse meringuée au pamplemousse

Mousse meringuée au pamplemousse

4.7 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

La crème (la veille)
  • 135 g de jus de pamplemousse
  • 150 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 130 g de beurre doux en morceaux
La crème au pamplemousse (le jour même)
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 1 blanc d'œuf
  • 60 g de sucre glace maison
  • 180 g de crème liquide entière très froide
  • 40 g de jus de pamplemousse

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 65.7 mg
Białko 6 g
Kalorie 1898.3 kJ / 453.7 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...