Fenetra de Toulouse

Fenetra de Toulouse

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte sablée
  • œufs blancs et jaunes séparés
    3
  • de sucre en poudre
    70 g
  • d'eau
    20 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    250 g
  • de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour le moule
    125 g
  • de sel
    1 pincée
La garniture
  • de confiture d'abricots
    180 g
  • d'écorce de citron confit
    60 g
La meringue
  • de farine de blé
    20 g
  • d'amandes en poudre
    80 g
  • de sucre glace maison
    60 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 609.8 kcal / 2549.2 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 82.7 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...