![Fenetra de Toulouse Fenetra de Toulouse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6956F76-46D3-457A-8B6B-0A4F5E54A1E5/Derivates/1366af46-b8ba-4eac-9e39-f7f6f8f27ac3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 70 g de sucre en poudre
- 20 g d'eau
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
La garniture
- 180 g de confiture d'abricots
- 60 g d'écorce de citron confit
La meringue
- 20 g de farine de blé
- 80 g d'amandes en poudre
- 60 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2549.2 kJ / 609.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amandine à la cerise
2 Std.
Nonnettes au cassis
1h 40 min
Millas
1h
Gâteau aux épices et limoncello
40 min
Broyé du Poitou
1j 15 menit
Pithiviers
2 Std.
Pain de Gênes
1h
Pastilla d'agneau aux fruits secs
1h
Croustade aux pommes
50 dk
Douillon aux poires
1j 15 menit
Baba au rhum
3h
Flaugnarde aux poires
50 dk