Verrines à l'orange

Verrines à l'orange

4.5 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
15 verres

Składniki

La pâte sablée
  • le zeste d'une orange non traitée
  • 150 g d'eau
  • 160 g de beurre
  • 140 g de sucre en poudre
  • 210 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 2 jaunes d'œufs
La crème à l'orange
  • le jus de 3 oranges
  • 90 g de beurre
  • 120 g de sucre en poudre
  • 10 g de fécule de maïs
  • 4 œufs
La crème au mascarpone
  • 3 œufs blancs et jaunes séparés
  • 80 g de sucre en poudre
  • 250 g de mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 verre

Białko 5 g
Kalorie 1372 kJ / 327 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...