![Verrines à l'orange Verrines à l'orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/162C7101-7572-4F67-A9DC-039E943C38E1/Derivates/D9BEAC0C-83D6-4045-A637-64C83885E693.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- le zeste d'une orange non traitée
- 150 g d'eau
- 160 g de beurre
- 140 g de sucre en poudre
- 210 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 jaunes d'œufs
La crème à l'orange
- le jus de 3 oranges
- 90 g de beurre
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 4 œufs
La crème au mascarpone
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 1372 kJ / 327 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrés gourmands aux abricots
3 Std.
Bouchée croquante à l'abricot
24 Std. 55 Min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Fraîcheur de nectarine
25 menit
Tarte au citron destructurée
20min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35min
Mousse à l'abricot
3 Std. 30 Min
Mousse aux pommes
40min
Mousse vanille-pomme
7 godz.
Tarte au citron destructurée
20min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min