JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin

JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La crème à la mangue
  • 250 g de mangue mûre coupée en morceaux
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 6 jaunes d'œufs
  • 80 g de sucre roux
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
Le caramel à la Passion
  • 80 g de sucre
  • 120 g sirop de glucose
  • 10 g de miel
  • 180 g crème liquide 30-40% m.g.
  • 200 g de jus de fruit de la Passion sans sucre ajouté
  • 150 g de chocolat au lait saveur caramel, détaillé en morceaux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.3 g
Kalorie 2776.8 kJ / 664 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 73.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...