Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier

Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier

4.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Le blanc-manger au speculoos
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • biscuits speculoos
    5
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de fromage blanc 40 % m.g.
    250 g
  • gousses de vanille fendues en deux dans la longueur
    2
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    250 g
La crème anglaise à la chicorée
  • de lait
    450 g
  • jaunes d'œufs
    6
  • de cassonade
    70 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • de chicorée liquide
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 611 kcal / 2555 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...