Soufflé glacé à la pêche
TM6 TM5 TM31

Soufflé glacé à la pêche

4.0 (1 ocena)

Składniki

La purée de pêche

  • 250 g de pêches, coupées en morceaux
  • le jus d'un citron jaune
  • 10 g de crème de vinaigre balsamique blanc (opcjonalnie)

La meringue italienne

  • 30 g d'eau
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 blancs d'œufs

La crème fouettée

  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
847 kJ / 202 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
22.8 g
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy