Soufflé glacé à la pêche

Soufflé glacé à la pêche

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La purée de pêche
  • 250 g de pêches coupées en morceaux
  • le jus d'un citron jaune
  • 10 g de crème de vinaigre balsamique blanc (opcjonalnie)
La meringue italienne
  • 30 g d'eau
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 blancs d'œufs
La crème fouettée
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2.2 g
Kalorie 847 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...