Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La purée de pêche
- 250 g de pêches, coupées en morceaux
- le jus d'un citron jaune
- 10 g de crème de vinaigre balsamique blanc (opcjonalnie)
La meringue italienne
- 30 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
La crème fouettée
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 847 kJ / 202 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Tartelettes aux pêches et à lavande
40 мин.
Mini-choux aux fraises
1 godz. 10 min
Mille-feuille à l'abricot
45 min
Papillote de pêches aux fruits rouges
30 min
Mousse à l'abricot
3h 30min
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Crumble poires, caramel et petits Lu
45 min
Mousse aux griottes
2h 30min
Mousse légère fraise-groseille
2h 15min
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Dessert : pomme d'amour
6h
Fraîcheur de nectarine
25min