Ballotine de poulet aux figues

Ballotine de poulet aux figues

3.9 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Les ballotins de poulet
  • 300 g de chair à saucisse
  • 2 œufs
  • 2 c. à café de moutarde à l'ancienne
  • 100 g de lait demi-écrémé
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 escalopes de poulet très fines (env. 350-400 g)
  • 30 g de roquette
  • 150 g de figues fraîches coupées en quatre ou huit
La sauce aux figues
  • 30 g d'échalotes
  • 2 c. à café d'huile d'olive
  • 300 g de figues fraîches
  • 100 g de porto rouge
  • 300 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 44.3 g
Kalorie 2232 kJ / 534 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...