Ballotine de poulet aux figues

Ballotine de poulet aux figues

3.8 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Les ballotins de poulet
  • de chair à saucisse
    300 g
  • œufs
    2
  • de moutarde à l'ancienne
    2 c. à café
  • de lait demi-écrémé
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • escalopes de poulet très fines (env. 350-400 g)
    4
  • de roquette
    30 g
  • de figues fraîches coupées en quatre ou huit
    150 g
La sauce aux figues
  • d'échalotes
    30 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à café
  • de figues fraîches
    300 g
  • de porto rouge
    100 g
  • d'eau
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 534 kcal / 2232 kJ
Białko 44.3 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...