![Sauté de porc à l'orange Sauté de porc à l'orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/142F2D7B-770E-4F6B-9AD6-5705D6D53B02/Derivates/0594b5cf-8752-42d9-91d2-e062880afaa1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 orange non traitée
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 600 de filet mignon de porc, découpé en médaillons
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g d'eau
- 300 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- 200 g de haricots verts surgelés
- 200 g de petits pois surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2160 kJ / 516 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lapin aux pruneaux
1h
Sauté de porc au curry
1h
Filet mignon aux pruneaux
1h
Bœuf à l'orange
1h 25 min
Longe de porc à la riojana
50 min
Filet de poulet sauce à la pêche
35 min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 Min
Sauté de dinde aux abricots secs
50 min
Filet mignon aux nectarines
40 min
Filet de canard, navets à l'orange glacés au miel
55min
Filet mignon exotique
35 min
Sauté de porc aigre-doux
1h