Wersje kompatybilne
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de fruits frais variés, coupés en morceaux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 500 g de fromage blanc nature
- 6 biscuits sablés au beurre, type Roudor, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fruits rouges et violette
50 Min
Soufflé à l'ananas
35 Min
Fraîcheur de nectarine
25 Min
Tiramisu fraise rhubarbe
2 godz. 35 min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Flan aux fruits rouges
1 Std.
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2 Std. 30 Min
Crabe et pamplemousse sur crème avocat-banane
15 Min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 Std. 30 Min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2 Std. 15 Min
Verrine à la pomme
30 Min
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.