Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de beurre doux, préalablement congelé à plat en morceaux
- 90 g d'eau, très froide
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
La garniture
- 150 g de beaufort, détaillé en dés
- 100 g de fruits secs variés (noix, noisettes, raisins secs...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 575 kJ / 138 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Bouchées au chèvre et chorizo
30 min
Tuiles au fromage
15 Min
Sablés au parmesan
1h
Fleurs chorizo-feta
35 min
Crumble tomate-chèvre
35 min
Soufflé au beaufort et aux noisettes
45 min
Crackers au fromage
1h
Gougères
45 min
Minicrèmes brûlées au beaufort
3h
Bouchées chèvre-raisin
1h
Petits croustillants chèvre-olive
20 min
Cookies au chèvre et au thym
40 min