Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)

Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)

3.8 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • beurre fondu, pour les ramequins
  • de sucre en poudre et un peu pour les ramequins
    60 g
  • œufs jaunes et blancs séparés
    2
  • de fromage blanc nature préalablement égoutté dans un linge propre
    375 g
  • de fromage de chèvre frais
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    25 g
  • de fécule de maïs
    25 g
    25 g de farine de riz
  • le jus d'un citron jaune
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 185 kcal / 775 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...