![Cake aux fruits de mer et poireaux Cake aux fruits de mer et poireaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E20564A0-161B-45E3-B515-5BCC7C5B13E6/Derivates/EE1ACD8D-DB43-4F21-AC34-411EC06C62D2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 45 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de cocktail de fruits de mer surgelé
- 3 œufs
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 100 g d'huile de tournesol
- 125 g de lait
- 100 g de gruyère, râpé
- 50 g de parmesan, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1499 kJ / 360.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson
45min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45 min
Gâteau aux pommes
40min
Coquillages à la fondue de poireaux
35min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50min
Cake au surimi et à la courgette
1h 5min
Lasagne aux fruits de mer
1h
Quiche sans pâte
45min
Tarte aux oignons
1h 15min
Cake au crabe
55min
Quiche sans pâte au thon
50min
Cake au thon
50min