Alicuit de canard

Alicuit de canard

4.6 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • de carottes coupées en tronçons
    250 g
  • de pommes de terre cireuses (à chair ferme) détaillées en cubes (2 cm)
    300 g
  • de graisse de canard et un peu pour la poêle
    2 c. à soupe
  • cuisses de canard confites
    4
  • gousses d'ail hachées
    2
  • gésiers de canard émincés en lanières
    12
  • d'armagnac
    20 g
  • de persil plat frais ciselés
    5 brins
  • de vin blanc sec
    250 g
  • de farine de blé
    1 c. à soupe
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • d'eau
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 793 kcal / 3318 kJ
Białko 68.3 g
Tłuszcz 45.8 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...