
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
200
g de petits pois frais
lub 200 g de petits pois surgelés -
150
g de fèves fraîches
lub 150 g de fèves surgelées - 200 g de carotte nouvelle
- 200 g de courgette détaillée en tagliatelle
- 10 g de beurre doux pour les moules
- 10 g de farine de blé pour fariner
- 1 pâte feuilletée maison
- 50 g de fromage (tomme de brebis), coupé en morceaux
- 2 œufs moyens (53-63 g)
- 150 g de lait
- 6 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 8 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 277 kcal / 1161 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Błonnik
- 4.1 g