![Mousse à l'abricot Mousse à l'abricot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D8818736-E6CD-4DA8-B447-BF091BB16C6B/Derivates/95127F03-131E-468A-A292-61034CF1F8D1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g d'abricots frais très mûrs, coupés en deux et dénoyautés
- 20 g de jus de citron
- 2 blancs d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse aux nectarines
2h 45min
Mousse d'abricot aux amandes
Nenhuma avaliação
Compote à l'orange et crémeux de fromage blanc
1h 25min
Fraîcheur de nectarine
25 min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Mousse framboise-noix de coco
2h 15min
Flan à la pistache
30 min
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4 Std. 45 Min
Mousse à l'abricot
3 godz. 30 min
Mousse légère fraise-groseille
2h 15min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min