Mousse à l'abricot

Mousse à l'abricot

3.3 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 300 g d'abricots frais très mûrs, coupés en deux et dénoyautés
  • 20 g de jus de citron
  • 2 blancs d'œufs
  • 60 g de sucre en poudre
  • 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.3 g
Kalorie 946 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...