Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g d'abricots frais très mûrs, coupés en deux et dénoyautés
- 20 g de jus de citron
- 2 blancs d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25 min
Fraîcheur de nectarine
25 min
Mousse aux nectarines
2h 45min
Mousse aux griottes
2h 30min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Mousse meringuée au pamplemousse
12h
Mousse à l'abricot
3h 30min
Mousse framboise-noix de coco
2h 15min
Mousse de fraise
4h 15min
Mousse de kiwi
2h 15min
Mousse aux pommes
40 min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min