Mousse d'abricot aux amandes

Mousse d'abricot aux amandes

3.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 50 g de jus d'abricot
  • 250 g d'abricots frais dénoyautés
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 1 blanc d'œuf
  • 60 g de sucre glace maison
  • 100 g de crème liquide entière très froide
  • 2 c. à soupe d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 1.5 g
Kalorie 543 kJ / 130 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...