Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de jus d'abricot
- 250 g d'abricots frais, dénoyautés
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1小时 15 分钟
Blanc-manger coco-ananas
4h 15min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15 min
Mousse à l'abricot
2 Std.
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1小时
Mousse aux griottes
2 Std. 30 Min
Semifrio pêche-abricot
3 godz. 35 min
Mousse meringuée au pamplemousse
12h
Verrines marron et chocolat
20 Min
Mousse à l'abricot
3h 30min
Mousse de fraise
4h 15min
Mousse aux pommes
40min