Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
-
260
g de cerises griottes fraîches, dénoyautées
lub 260 g de cerises griottes surgelées ou en conserve, dénoyautées et égouttées - 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484 kJ / 115 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Mousse à l'abricot
2h
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4 Std.
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Le rose-framboise
5h
Flan à la pistache
30 min
Crème brûlée à la violette
2 godz. 15 min
Tiramisu aux cerises
2 godz. 15 min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50min
Mousse légère fraise-groseille
2 godz. 15 min
Mousse de fraise
4h 15min