![Mousse aux griottes Mousse aux griottes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/289712B7-0105-494E-AA1D-C8480BB1DAAA/Derivates/e4f581c2-f2a2-4f96-8dfb-522bf59f547f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
-
260
g de cerises griottes fraîches, dénoyautées
lub 260 g de cerises griottes surgelées ou en conserve, dénoyautées et égouttées - 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484 kJ / 115 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse d'abricot aux amandes
Keine Bewertungen
Mousse à l'abricot
2h
Verrine chocolat au lait-cerise
2 Std. 10 Min
Fraîcheur de nectarine
25min
Tiramisu aux cerises
2 godz. 15 min
Verrines à l'orange
1h 15 min.
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Mousse à l'abricot
3 Std. 30 Min
Flan à la pistache
30 min
Mousse framboise-noix de coco
2 godz. 15 min
Mousse légère fraise-groseille
2 godz. 15 min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min