Rillettes de canard

Rillettes de canard

3.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 bocaux

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'échalotes coupées en deux
    35 g
  • de persil plat frais équeutés
    10 brins
  • de gésiers de canard confits, égouttés (sans graisse)
    300 g
  • de cuisses de canard confites sans la peau, effilochées grossièrement (1 boîte de 4 cuisses), réserver la graisse et la gelée (voir "Conseil(s)")
    500 g
  • de cognac
    15 g
  • de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 809 kcal / 3399 kJ
Białko 126.5 g
Tłuszcz 29.5 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...