Rillettes de canard

Rillettes de canard

3.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 bocaux

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 35 g d'échalotes coupées en deux
  • 10 brins de persil plat frais équeutés
  • 300 g de gésiers de canard confits, égouttés (sans graisse)
  • 500 g de cuisses de canard confites sans la peau, effilochées grossièrement (1 boîte de 4 cuisses), réserver la graisse et la gelée (voir "Conseil(s)")
  • 15 g de cognac
  • 2 pincées de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Białko 126.5 g
Kalorie 3399 kJ / 809 kcal
Tłuszcz 29.5 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...