Petits choux aux escargots

Petits choux aux escargots

4.1 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 2 c. à café de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La garniture provençale
  • 4 brins de persil frais équeutés
  • 100 g de tomates séchées à l'huile coupées en deux
  • 50 g de poivrons rouges grillés, en conserve coupés en morceaux
  • 100 g d'escargots cuits, en conserve
La garniture au beurre d'escargot
  • 4 brins de persil frais équeutés
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de beurre demi-sel
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g d'escargots cuits, en conserve

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 0.9 g
Kalorie 146 kJ / 35 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...