Petits choux aux escargots

Petits choux aux escargots

4.1 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de sucre en poudre
    2 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La garniture provençale
  • de persil frais équeutés
    4 brins
  • de tomates séchées à l'huile coupées en deux
    100 g
  • de poivrons rouges grillés, en conserve coupés en morceaux
    50 g
  • d'escargots cuits, en conserve
    100 g
La garniture au beurre d'escargot
  • de persil frais équeutés
    4 brins
  • gousse d'ail
    1
  • de beurre demi-sel
    100 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'escargots cuits, en conserve
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 35 kcal / 146 kJ
Białko 0.9 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 3.1 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...