![Crème caramel, noix de coco et banane Crème caramel, noix de coco et banane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad66055d-75a9-4fc8-9cb8-fb9f1d3b5e94/Derivates/381b8200-c15d-441a-b047-82e23ab1b322.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 1 c. à soupe d'eau
- 140 g de sucre de canne
La crème coco-bananes
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de lait de coco
- 300 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 2 bananes, émincées en rondelles
- 30 g de noix de coco râpée, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème onctueuse caramel-café
1 Std. 45 Min
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12 godz.
Verrine à la pomme
30 min
Crème renversée au chocolat
1h
Crème d'amande aux raisins
1h 40 min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1h 50min
Flan à la pistache
30 min
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Crème renversée au café
2 Std.
Crème au lait de coco
15 min
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45 dk
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min