Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pâtes feuilletées maison
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 1 jaune d'œuf, et un peu d'eau pour la dorure
- 35 g d'échalote, coupée en deux
- 1 gousse d'ail, coupée en deux
- 4 brins de persil frais
- 1 pincée de sel
- 120 g de beurre, mou
- 40 escargots, préalablement cuits
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 311 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain surprise
24h
Foie gras de canard
72h
Pâté de Pâques
2h
Pommes duchesse
1h
Déclinaisons autour de la mer
30 min
Petits choux aux escargots
1 godz. 20 min
Opéra de foie gras
24h
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 min
Mille-feuille de saumon fumé
3sa 20 dk
Eclairs au foie gras
3h 15min
Terrine de poisson
1h