Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La mousse au tarama
- 1 c. à café de baies roses
- 1 bouquet d'aneth frais
- 250 g de tarama
- 100 g de fromage à tartiner nature, type St-Moret®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kJ / 183 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
Alternatywne przepisy
Sablé parmesan, concassé de tomate et jambon de Bayonne
1h 30min
Bouchées boudin-pomme
1h 30min
Bouchées chèvre-raisin
1sa
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2sa 30 dk
Eclairs au foie gras
3ωρ. 15 λεπτ.
Pannacotta aux œufs de saumon
3h
Eclairs à la truite en glaçage wasabi
1h 5 min
Miroir à la framboise
15 dk
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3ωρ. 15 λεπτ.
Roulé de saumon et pamplemousse, crème ciboulette
2 godz. 45 min
Mousse de jambon, épinards et œuf de caille
3 Std. 30 Min
Petits choux au saumon fumé
1 Std. 10 Min