![Foie gras farci aux figues Foie gras farci aux figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4755B19C-6840-409C-ACF2-7CB27170A253/Derivates/362A865C-1CC6-42B2-8EF6-E5FB0A14B3C9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rouleaux de réglisse
- 450 g d'eau
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g)
- 2 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 50 g de porto rouge
- 6 figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Mouclade
1 godz.
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Feuilletés au foie gras rôti et compotée de mangue à la vanille
1 Std. 20 Min
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13 godz. 30 min
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Foie gras d'oie à la truffe
72h
Figues farcies
20 min
Choux amarena
1h 25min
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Foie gras de canard
72h