Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rouleaux de réglisse
- 450 g d'eau
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g)
- 2 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 50 g de porto rouge
- 6 figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Foie gras de canard
72h
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35min
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Bisque de crevettes et saint-jacques, croûtons au beurre safrané. Médaillons de cabillaud sauce Armoricaine.
50min
Estragon-Passion, suprême de volaille basse température (Eric Guérin)
50min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Glace au parmesan
12 godz.
Caille au pain d'épices et cassis
1h
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13u. 30min
Gravlax de canard aux agrumes
12sa 30 dk
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1h 45min
Foie gras d'oie à la truffe
72h