Mousse à l'abricot

Mousse à l'abricot

3.2 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La purée d'abricot
  • feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • d'abricots frais bien mûrs, coupés en morceaux
    400 g
  • d'eau
    200 g
  • de sucre en poudre
    125 g
La crème
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    300 g
  • de sucre glace maison
    40 g
  • abricots frais bien mûrs, émincés en lamelles
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 457 kcal / 1915 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 54.3 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...