Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La purée d'abricot
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g d'abricots frais bien mûrs, coupés en morceaux
- 200 g d'eau
- 125 g de sucre en poudre
La crème
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 40 g de sucre glace maison
- 2 abricots frais bien mûrs, émincés en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Compote à l'orange et crémeux de fromage blanc
1h 25min
Fraîcheur de nectarine
25 menit
Mousse de kiwi
2 Std. 15 Min
Mousse à l'abricot
2 Std.
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Mousse framboise-noix de coco
2 Std. 15 Min
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Tarte au citron destructurée
20min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Bavarois à l'abricot
12j