Mousse à l'abricot

Mousse à l'abricot

3.4 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La purée d'abricot
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 400 g d'abricots frais bien mûrs, coupés en morceaux
  • 200 g d'eau
  • 125 g de sucre en poudre
La crème
  • 300 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
  • 40 g de sucre glace maison
  • 2 abricots frais bien mûrs, émincés en lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.8 g
Kalorie 1915 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 54.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...