
Urządzenia i Akcesoria
Tajskie pulpeciki z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Tajskie pulpeciki
-
kolendry, świeżej5 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych500 g
-
curry, mielone mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej mielonej1 łyżeczka
-
papryczki chili, suszonej mielonej½ łyżeczki
-
sosu rybnego5 g
-
sosu sojowego jasnego10 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
bułki tartej30 g
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry150 - 200 g
Sos
-
ryżu basmati200 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki15 - 20 g
-
curry, mielonego10 g
-
sosu rybnego10 g
-
sosu sojowego jasnego10 g
-
cukru10 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody300 g
-
koncentrat bulionu drobiowego, wykonany w TM1 czubata łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
571 kcal /
2390 kJ
Białko
35.4 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
61.5 g
Błonnik
3.7 g