Tajskie pulpeciki z ryżem
TM6 TM5

Tajskie pulpeciki z ryżem

4.3 (451 ocen)

Składniki

Tajskie pulpeciki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych
  • 1 łyżeczka curry, mielone, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, mielonej
  • 5 g sosu rybnego
  • 10 g sosu sojowego, jasnego
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g bułki tartej
  • 150 - 200 g marchewki, pokrojonej w 3 mm plastry

Sos

  • 200 g ryżu basmati
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 - 20 g papryczek chili, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • 10 g curry, mielonego
  • 10 g sosu rybnego
  • 10 g sosu sojowego, jasnego
  • 10 g cukru
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 300 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentrat bulionu drobiowego, wykonany w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2390 kJ / 571 kcal
Białko
35.4 g
Węglowodany
61.5 g
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy