
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tajskie pulpeciki
- 5 g kolendry, świeżej
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych
- 1 łyżeczka curry, mielone mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
- ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej mielonej
- 5 g sosu rybnego
- 10 g sosu sojowego jasnego
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g bułki tartej
- 150 - 200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
Sos
- 200 g ryżu basmati
- 2 ząbki czosnku
- 15 - 20 g papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki
- 10 g curry, mielonego
- 10 g sosu rybnego
- 10 g sosu sojowego jasnego
- 10 g cukru
- 400 g mleczka kokosowego
- 300 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentrat bulionu drobiowego, wykonany w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 571 kcal / 2390 kJ
- Białko
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Błonnik
- 3.7 g