Tajskie pulpeciki z ryżem

Tajskie pulpeciki z ryżem

4.3 477 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Tajskie pulpeciki
  • kolendry, świeżej
    5 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych
    500 g
  • curry, mielone mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej mielonej
    1 łyżeczka
  • papryczki chili, suszonej mielonej
    ½ łyżeczki
  • sosu rybnego
    5 g
  • sosu sojowego jasnego
    10 g
  • jajko
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • bułki tartej
    30 g
  • marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
    150 - 200 g
Sos
  • ryżu basmati
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki
    15 - 20 g
  • curry, mielonego
    10 g
  • sosu rybnego
    10 g
  • sosu sojowego jasnego
    10 g
  • cukru
    10 g
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • wody
    300 g
  • koncentrat bulionu drobiowego, wykonany w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 571 kcal / 2390 kJ
Białko 35.4 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...