
Urządzenia i Akcesoria
Tajskie pulpeciki z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Tajskie pulpeciki
-
5 g kolendry, świeżej
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych
-
1 łyżeczka curry, mielone mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej mielonej
-
5 g sosu rybnego
-
10 g sosu sojowego jasnego
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g bułki tartej
-
150 - 200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
Sos
-
2 ząbki czosnku
-
15 - 20 g papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki
-
10 g curry, mielonego
-
10 g sosu rybnego
-
10 g sosu sojowego jasnego
-
10 g cukru
-
200 g ryżu basmati
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentrat bulionu drobiowego, wykonany w TM
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
571 kcal /
2390 kJ
Białko
35.4 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
61.5 g
Błonnik
3.7 g