Urządzenia i Akcesoria
Jambalaya
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
200 g ryżu basmati
-
3 ząbki czosnku
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
160 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
160 - 180 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
70 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
-
450 - 500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
15 g sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno pokrojona, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27.5 g
Kalorie
1410 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 Min
Biryani z jagnięciną
1 Std. 20 Min
Chakalaka
45 Min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 Std.
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 Std. 35 Min
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 Min
Makaron orzo z kurczakiem i pesto
40 Min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 Min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 Min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 Std. 30 Min
Chili con carne
1 Std.
Gulasz ziemniaczany
1 Std. 10 Min