
Urządzenia i Akcesoria
Jambalaya
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
200 g ryżu basmati
-
3 ząbki czosnku
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
160 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
160 - 180 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
70 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
-
450 - 500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
15 g sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno pokrojona, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337 kcal /
1410 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Kurczak po myśliwsku
50 min
Sałatka z kaszą bulgur, kurczakiem i sosem mango-tahini
1 godz. 50 min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min