Jambalaya

Jambalaya

4.3 447 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 200 g ryżu basmati
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 160 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 160 - 180 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 70 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
  • 450 - 500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 15 g sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno pokrojona, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 337 kcal / 1410 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...