Jambalaya
TM6 TM5

Jambalaya

4.3 (427 ocen)

Składniki

  • 200 g ryżu basmati
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 160 - 180 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 160 - 180 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 70 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 450 - 500 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 15 g sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • szczypiorek, świeży, drobno pokrojony, do podania
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, drobno pokrojona, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1410 kJ / 337 kcal
Białko
27.5 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy