
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ryżu basmati
- 3 ząbki czosnku
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 160 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 160 - 180 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
- 100 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
- 70 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
- 450 - 500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 15 g sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
- natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno pokrojona, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 337 kcal / 1410 kJ
- Białko
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Błonnik
- 4.3 g