Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 1 TL Zucker
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Suppengemüse, in Stücken
- 200 g Faschiertes (vom Rind)
- 1000 g Wasser
- 3 Eiklar
-
2
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 3 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- 4 schwarze Pfefferkörner
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Steirisches Krenfleisch
2u. 45min
Geschnetzeltes vom Schwein
40min
Gemüsefond/-suppe
50min
Schinkenrollen mit französischem Salat
1hod. 40min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1 Std. 30 Min
Palatschinken mit Schoko-Mandel-Fülle
35min
Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse
1小时 15 分钟
Faschierte Laibchen
35min
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Rindsrouladen
1 Std. 30 Min
Erdäpfelknödel
1 Std. 10 Min