Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Semmelwürfel
- 80 g Milch
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 10 - 15 g Öl
- 300 - 400 g Blutwurst, geschält
- 1 Packung Blätterteig
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1928 kJ / 461 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55min
Zillertaler Rahmstangerl
2h
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1h 15min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1h
Linzer Seidenknödel
50min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1 Std. 40 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Wurstaufstrich
10min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Semmelfülle
1 Std. 10 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min