Steirisches Krenfleisch

Steirisches Krenfleisch

4.3 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Schweinsknochen geschnitten
    3 - 4
  • Zwiebel mit Schale
    ½
  • Schweinsschulter, ohne Knochen, ohne Schwarte in 3 Stücken (siehe Variation)
    800 g
  • Wurzelgemüse (Karotte, Sellerie, gelbe Rübe, Petersilienwurzel), in Stücken (4 cm)
    300 g
  • Salz
    2 TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Pfefferkörner, schwarz
    3
  • Schnittlauch, frisch
    ½ Bund
  • Kren, frisch geschält, in Scheiben (1 cm)
    5 cm
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 Spritzer
  • Weißweinessig
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 342 kcal / 1427 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...