Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 90 g Milch
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Prisen Salz
Fülle für Frittatenrouladen
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 100 g Faschiertes (vom Rind)
- 1 Ei (Größe M)
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
Frittatenzubereitung
- 1 - 2 EL Sonnenblumenöl, zum Backen
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Kärntner Kletzennudeln
27u. 50min
Rindssuppe
2 godz.
Kärntner Kasnudeln
1 Std. 45 Min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Grießnockerl
30 min
Serviettenknödel
1 Std. 10 Min
Nockerl / Spätzle
20 min