Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 90 g Milch
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Prisen Salz
Fülle für Frittatenrouladen
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 100 g Faschiertes (vom Rind)
- 1 Ei (Größe M)
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
Frittatenzubereitung
- 1 - 2 EL Sonnenblumenöl, zum Backen
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Gebackene Speckknödel
50min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Leberknödel
55min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Spätzlesuppe
3h
Schinkenrollen mit französischem Salat
1h 40min
Hasenöhrl
1h
Gefüllte Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45min
Grießnockerl
30min
Nockerl / Spätzle
20min
Faschierte Laibchen
35min
Rindsrouladen
1h 30min