Tartelette chocolat-citron

Tartelette chocolat-citron

3.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 portions

Składniki

La pâte brisée sucrée
  • 100 g de sucre en poudre
  • 200 g de beurre demi-sel et un peu pour les moules
  • 370 g de farine de blé et un peu pour les moules et pour le plan de travail
  • 1 œuf
La crème chocolat-citron
  • 200 g de lait entier
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 100 g de jus de citron
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 4 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 250 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 30 g de chocolat noir 99% de cacao détaillé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13.4 g
Kalorie 3263 kJ / 782 kcal
Tłuszcz 48.3 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 70.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...