Tartelette chocolat-citron

Tartelette chocolat-citron

3.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 portions

Składniki

La pâte brisée sucrée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de beurre demi-sel et un peu pour les moules
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour les moules et pour le plan de travail
    370 g
  • œuf
    1
La crème chocolat-citron
  • de lait entier
    200 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 g
  • de jus de citron
    100 g
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    250 g
  • de chocolat noir 99% de cacao détaillé en morceaux
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 782 kcal / 3263 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 48.3 g
Węglowodany 70.8 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...