Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le lendemain
- 250 g de beurre doux (1 plaquette)
- farine de blé type 55 , pour le plan de travail
- 250 g de pommes à cuire, coupées en quatre
- 50 g de sucre vanillé maison
- 1 gros œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chausson aux pommes
1 Std. 30 Min
Crêpes au potimarron
40 Min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Baba à la noix de coco
2h
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Baguette
3h 45min
Tarte aux poires séchées du Toggenbourg
Brak ocen
Cheesecake vanille-fraise sans cuisson
4 godz. 45 min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6h
Petits pains aux raisins
24h
Croissant
16h
Mini-burgers au poulet
3h