Croissants aux pommes

Croissants aux pommes

3.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 40 min
12 portions

Składniki

La veille
  • d'eau
    120 g
  • de lait demi-écrémé
    120 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine de blé type 55
    500 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de sel
    1 c. à café bombée
  • de beurre doux coupé en morceaux
    50 g
Le lendemain
  • de beurre doux (1 plaquette)
    250 g
  • farine de blé type 55 , pour le plan de travail
  • de pommes à cuire coupées en quatre
    250 g
  • de sucre vanillé maison
    50 g
  • gros œuf
    1
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 383 kcal / 1603 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 41.3 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...