![Croissants aux pommes Croissants aux pommes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/292d2685-dde6-4240-9755-2387e1de2a8d/Derivates/b6f3d446-1363-428b-96fa-23832289669d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le lendemain
- 250 g de beurre doux (1 plaquette)
- farine de blé type 55 , pour le plan de travail
- 250 g de pommes à cuire, coupées en quatre
- 50 g de sucre vanillé maison
- 1 gros œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
24h
Brioches fourrées au praliné
2 godz. 45 min
Baguette
3 godz. 45 min
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3sa 15 dk
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Bretzels sucrés
4h
Croissant
16h
Croissants façon pain au chocolat
3 godz. 35 min
Chausson aux pommes
1 Std. 30 Min
Brioche parisienne
24h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Petits pains aux raisins
24h