Croissants aux pommes

Croissants aux pommes

3.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 40 min
12 portions

Składniki

La veille
  • 120 g d'eau
  • 120 g de lait demi-écrémé
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 500 g de farine de blé type 55
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café bombée de sel
  • 50 g de beurre doux coupé en morceaux
Le lendemain
  • 250 g de beurre doux (1 plaquette)
  • farine de blé type 55 , pour le plan de travail
  • 250 g de pommes à cuire coupées en quatre
  • 50 g de sucre vanillé maison
  • 1 gros œuf
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.1 g
Kalorie 1603 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 41.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...