
Urządzenia i Akcesoria
Croissants aux pommes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 40 min
12 portions
Składniki
La veille
-
d'eau120 g
-
de lait demi-écrémé120 g
-
de levure boulangère fraîche20 g
-
de farine de blé type 55500 g
-
de sucre en poudre50 g
-
de sel1 c. à café bombée
-
de beurre doux coupé en morceaux50 g
Le lendemain
-
de beurre doux (1 plaquette)250 g
-
farine de blé type 55 , pour le plan de travail
-
de pommes à cuire coupées en quatre250 g
-
de sucre vanillé maison50 g
-
gros œuf1
-
de sel1 pincée
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
383 kcal /
1603 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
41.3 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Viennoiserie
13 Przepisów
Francja
Francja