Choux meringués aux fruits de la Passion

Choux meringués aux fruits de la Passion

4.2 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 pièces

Składniki

La crème Passion
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g) et un récipient d'eau froide
    1
  • de jus de fruit de la Passion (12 fruits de la Passion env.)
    130 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    30 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • œufs
    4
  • de fécule de maïs
    15 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    40 g
La pâte à chou
  • d'eau
    150 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    2 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La meringue italienne
  • blancs d'œufs
    4
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    300 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 173 kcal / 723 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...