Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème Passion
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g) et un récipient d'eau froide
- 130 g de jus de fruit de la Passion (12 fruits de la Passion env.)
- 30 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 60 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 15 g de fécule de maïs
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La meringue italienne
- 4 blancs d'œufs
- 100 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 723 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Religieuses au café
3h 45min
Choux menthe-chocolat
5u. 45min
Choux aux fruits confits
2h
Tarte pascale aux fruits rouges
1 Std. 25 Min
Gâteau au café et à la vanille
5 Std. 15 Min
Choux poire-caramel au beurre salé
4h 35min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Macarons au café
24h
Eclairs façon tarte citron
1 Std. 15 Min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Tarte au citron
12h