Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (à réaliser la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème aux fruits rouges
- 250 g de lait
- 250 g de fruits rouges frais variés
- 40 g de fécule de maïs
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- eau
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1271 kJ / 301 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons à la griotte
48 Std.
Mille-feuille à l'ananas
3 Std. 15 Min
Choux vanille-framboise
2 Std. 30 Min
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1 Std. 15 Min
Le rose-framboise
5 Std.
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Minitartelettes à la crème de marrons
5 Std.
Framboisier
1 Std.
Bûche pistache-framboise
2 Std. 15 Min
Choux à la crème et aux fraises
1 Std. 15 Min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Crème diplomate aux fruits
1 Std.