Eclairs aux fruits rouges

Eclairs aux fruits rouges

3.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
12 pièces

Składniki

Le fondant blanc (à réaliser la veille)
  • 300 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La crème aux fruits rouges
  • 250 g de lait
  • 250 g de fruits rouges frais variés
  • 40 g de fécule de maïs
  • 4 œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • eau
  • 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 6.3 g
Kalorie 1271 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...