Eclairs aux fruits rouges

Eclairs aux fruits rouges

3.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
12 pièces

Składniki

Le fondant blanc (à réaliser la veille)
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau
    100 g
La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La crème aux fruits rouges
  • de lait
    250 g
  • de fruits rouges frais variés
    250 g
  • de fécule de maïs
    40 g
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
  • eau
  • de colorant alimentaire rouge en poudre
    2 pointes de couteau

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 301 kcal / 1271 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 47.3 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...