![Eclairs aux fruits rouges Eclairs aux fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8FF3238F-7F02-434C-A5DD-FD3273136546/Derivates/0FB32392-A6CD-4C33-BEAA-714B39B25CBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (à réaliser la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème aux fruits rouges
- 250 g de lait
- 250 g de fruits rouges frais variés
- 40 g de fécule de maïs
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- eau
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1271 kJ / 301 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème diplomate aux fruits
1 godz.
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1 godz.
Entremets coco-passion-papaye
24 Std.
Macarons à la griotte
48h
Choux vanille-framboise
2h 30min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24 Std.
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 Std. 45 Min
Fraisier
12 Std. 45 Min
Tartelettes aux fruits exotiques
1h 25 min
Eclairs caramel beurre salé
24 Std.
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min