Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La crème fouettée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 50 g de mascarpone
- 300 g de copeaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Gianduja choco-Passion
18h 20min
Mousse surprise
14h
Couronne fruitée
6h
Couronne feuilletée à la frangipane
2j
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15 min
Bavarois meringué aux fraises
4 Std.
Croquant au chocolat
16hod. 20min
Merveilleux au chocolat
2h 45 min
Meringue italienne
30 min
Paris-brest en bouchée
2h 35 min
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30 min