Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La crème fouettée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 50 g de mascarpone
- 300 g de copeaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Cupcake café cappuccino
40min
Muffins griottes et chocolat blanc
1h
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12 Std.
Palets de dame
1h 30min
Gâteau au café et à la vanille
5sa 15 dk
Carrés menthe-chocolat
5hod.
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Paris-brest en bouchée
2h 35 min.
Moka
1hod. 15min
Merveilleux au chocolat
2h 45 min