Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 płocie, świeże, oczyszczone (ok. 150 g każda)
-
2
filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
lub 2 filety z lina, ze skórą (ok. 130 g każdy) - 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, tłustego, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1200 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 40 g zasmażki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 12560.4 kJ / 3000 kcal
- Białko
- 177 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 208 g
- Błonnik
- 16.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa grochowa z chorizo
45 Min
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1h 35min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1h 5min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1sa 15 dk
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25min
Chow mein z krewetkami
1h
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Zupa rybna z szafranem
50min
Zupa z krewetkami i makaronem (dla dzieci)
25 min
Zupa z wiosennych warzyw
35min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35min