Urządzenia i Akcesoria
Chowder z ryb słodkowodnych
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
3 płocie, świeże, oczyszczone (ok. 150 g każda)
-
2 filety z lina, ze skórą, (ok. 130 g każdy)2 filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości tłustego, pokrojonego w 5 mm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
40 g zasmażki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 6 porcji
Białko
177 g
Kalorie
12560.4 kJ /
3000 kcal
Tłuszcz
208 g
Błonnik
16.5 g
Węglowodany
122 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa rybna z szafranem
50 min
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Korma z owoców morza
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min