
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g krewetek surowych, nieobranych całych
- 250 g chińskiego makaronu jajecznego, suchego typu chow mein
- wrząca woda ilość do zalania makaronu
- 350 g wody
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 70 g oliwy z oliwek
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 600 g mieszanki warzyw, mrożonej chińskiej, uprzednio rozmrożonej, odsączonej
-
150
g kiełków soi, świeżych
lub 150 g kiełków fasoli mung, świeżych - 50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
lub 1 kostka bulionu rybnego pokruszona - 50 g sosu sojowego ciemnego
- czerwona papryczka chili posiekana, do podania
- cebula dymka zielona część, posiekana, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 710.5 kcal / 2972.5 kJ
- Białko
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Sód
- 1714.6 mg