Urządzenia i Akcesoria
Chow mein z krewetkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
650 g krewetek surowych, nieobranych całych
-
250 g chińskiego makaronu jajecznego, suchego typu chow mein
-
wrząca woda ilość do zalania makaronu
-
350 g wody
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
70 g oliwy z oliwek
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
600 g mieszanki warzyw, mrożonej chińskiej, uprzednio rozmrożonej, odsączonej
-
150 g kiełków fasoli mung, świeżych150 g kiełków soi, świeżych
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 kostka bulionu rybnego, pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
50 g sosu sojowego ciemnego
-
czerwona papryczka chili posiekana, do podania
-
cebula dymka zielona część, posiekana, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1714.6 mg
Białko
42.5 g
Kalorie
2972.5 kJ /
710.5 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
75.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min