Quiche z pieczarkami

Quiche z pieczarkami

4.5 175 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    150 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • jajko
    1
Farsz
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1 cm kostkę
    200 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    3 szczypty
  • tymianku, suszonego
    3 szczypty
  • bazylii, suszonej
    3 szczypty
  • migdałów, blanszowanych
    20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    150 g
  • rozmarynu, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
Sos
  • śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • jajka
    2
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ⅓ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • rozmarynu, suszonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 382 kcal / 1598 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 27.1 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...