Burgery z chorizo, guacamole i granatem

Burgery z chorizo, guacamole i granatem

4.7 96 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

Salsa pomidorowa
  • liści bazylii, świeżych
    5 - 6
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 - 6 gałązek
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    ¼ - ½
  • ogórka pokrojonego na kawałki
    50 g
  • krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
    230 - 250 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • białego octu winnego
    1 łyżeczka
Guacamole
  • kolendry, świeżej
    10 - 12 gałązek
  • ząbek czosnku
    1
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    ¼
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    40 g
  • awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Burgery z chorizo
  • ząbek czosnku
    1
  • kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki
    80 g
  • mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
    500 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • olej rzepakowy do smażenia burgerów
  • sera cheddar
    4 plastry
  • bułki do burgerów
    4
  • majonezu
    4 łyżki
  • sałaty rzymskiej miniaturowej
    4 - 8 liści
  • pestek granatu do podania
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 804 kcal / 3366 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 47.3 g
Węglowodany 54.2 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...