
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Salsa pomidorowa
-
liści bazylii, świeżych5 - 6
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 6 gałązek
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych¼ - ½
-
ogórka pokrojonego na kawałki50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy230 - 250 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
białego octu winnego1 łyżeczka
Guacamole
-
kolendry, świeżej10 - 12 gałązek
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych¼
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki40 g
-
awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki250 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Burgery z chorizo
-
ząbek czosnku1
-
kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki80 g
-
mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)500 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
olej rzepakowy do smażenia burgerów
-
sera cheddar4 plastry
-
bułki do burgerów4
-
majonezu4 łyżki
-
sałaty rzymskiej miniaturowej4 - 8 liści
-
pestek granatu do podania4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
804 kcal /
3366 kJ
Białko
46 g
Tłuszcz
47.3 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska