
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Kotlety
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
250 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
20 g płatków owsianych błyskawicznych
-
25 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) płynnego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.5 kcal /
1990.8 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
15.4 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
6.1 g