Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Kotlety
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
250 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
20 g płatków owsianych błyskawicznych
-
25 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) płynnego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.6 g
Kalorie
1990.8 kJ /
475.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kotlety z jajek
1 godz.