
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Kotlety
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
kaszy gryczanej, niepalonej250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego20 g
-
twarogu, chudego pokrojonego na kawałki250 g
-
płatków owsianych błyskawicznych20 g
-
skrobi ziemniaczanej25 g
-
jajka2
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Sos pomidorowy
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki z zalewą400 g
-
miodu (opcjonalnie) płynnego1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.5 kcal /
1990.8 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
15.4 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
6.1 g