Kremowy dressing francuski

Kremowy dressing francuski

4.5 25 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
550 g

Składniki

  • oleju słonecznikowego
    120 g
  • żółtka
    2
  • musztardy Dijon
    40 g
  • białego octu winnego
    20 - 30 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli morskiej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
    250 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 364.9 kcal / 1528.2 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 2.4 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...