![Kremowy dressing francuski Kremowy dressing francuski](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43F60314-5152-4F32-B9E2-3592FC20F493/Derivates/DFAB1CAB-287F-44A9-9E1C-7302DEA8370E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g oleju słonecznikowego
- 2 żółtka
- 40 g musztardy Dijon
- 20 - 30 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli morskiej
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1528.2 kJ / 364.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Błonnik
- 0.1 g