Kremowy dressing francuski
TM5 TM6

Kremowy dressing francuski

4.5 (24 oceny)

Składniki

  • 120 g oleju słonecznikowego
  • 2 żółtka
  • 40 g musztardy Dijon
  • 20 - 30 g białego octu winnego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 250 g śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1528.2 kJ / 364.9 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
2.4 g
Tłuszcz
38.5 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy