Kremowy dressing francuski

Kremowy dressing francuski

4.4 26 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
550 g

Składniki

  • 120 g oleju słonecznikowego
  • 2 żółtka
  • 40 g musztardy Dijon
  • 20 - 30 g białego octu winnego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 250 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 364.9 kcal / 1528.2 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 2.4 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...