Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pęczek bazylii, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 200 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 683 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoskie masło ziołowe
5min
Pasta śródziemnomorska
15min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min
Pasta z oliwek
5min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10min
Pasta z tuńczyka
20min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2h 10min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40 min
Pasta z kurczaka i sera feta
55min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10min
Pasta wegetariańska
10min