Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 700 g sera ricotta
- 2 jajka
- 10 g oliwy z oliwek
- 40 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
- 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2170.2 kJ / 518.7 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 609.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Gnocchi alla romana
2h
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Pasta à la Norma
50 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
1h 45 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min