Urządzenia i Akcesoria
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
200 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
700 g sera ricotta
-
2 jajka
-
10 g oliwy z oliwek
-
40 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
-
700 g przecieru pomidorowego, typu passata
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
609.7 mg
Białko
29 g
Kalorie
2170.2 kJ /
518.7 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
53.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Sos serowy roquefort
20 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min