Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta

Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta

3.3 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    6 gałązek
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    200 g
  • sera ricotta
    700 g
  • jajka
    2
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
    24
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    700 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 518.7 kcal / 2170.2 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 53.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 609.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...