
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 700 g sera ricotta
- 2 jajka
- 10 g oliwy z oliwek
- 40 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
- 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1870.4 kJ / 446.8 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Risotto z salsą pomidorową
40 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min