Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 700 g sera ricotta
- 2 jajka
- 10 g oliwy z oliwek
- 40 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
- 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2170.2 kJ / 518.7 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 609.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti carbonara
40 Min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 Std.
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 Min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 Min
Pasta à la Norma
50 Min
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 Std. 10 Min
Tarta prowansalska
1h 15min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 Min
Gnocchi alla romana
2h
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 Std. 20 Min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35 min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35 Min