Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
TM6 TM5

Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta

3.3 (48 ocen)

Składniki

  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 700 g sera ricotta
  • 2 jajka
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 40 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
  • 700 g przecieru pomidorowego, typu passata

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2170.2 kJ / 518.7 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
53.2 g
Tłuszcz
21.2 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Błonnik
3.6 g
Sód
609.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy