
Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera mozzarella odsączonego, pokrojonego na kawałki125 g
-
czarnych oliwek, bez pestek80 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
wody1200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do doprawienia do smaku1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu farfalle320 g
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
531.5 kcal /
2225.3 kJ
Białko
17.8 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
86.5 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
930 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min