![Farfalle z mozzarellą i oliwkami Farfalle z mozzarellą i oliwkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf7bc7c0-5cc9-4f7f-84bc-85691bda8d06/Derivates/fe22b6c9-1e16-4203-8133-d25393947d5e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sera mozzarella odsączonego, pokrojonego na kawałki
-
80
g czarnych oliwek, bez pestek
lub 80 g zielonych oliwek, bez pestek - 50 g oliwy z oliwek
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do doprawienia do smaku
-
320
g makaronu, suchego, typu farfalle
lub 320 g makaronu, suchego typu fusilli - pieprz czarny, mielony do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 531.5 kcal / 2225.3 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 930 mg