Farfalle z mozzarellą i oliwkami

Farfalle z mozzarellą i oliwkami

3.4 177 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera mozzarella odsączonego, pokrojonego na kawałki
    125 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    80 g
    80 g zielonych oliwek, bez pestek
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • wody
    1200 g
  • soli plus dodatkowa ilość do doprawienia do smaku
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu farfalle
    320 g
    320 g makaronu, suchego, typu fusilli
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 531.5 kcal / 2225.3 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 86.5 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 930 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...