Urządzenia i Akcesoria
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
olej ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
-
4 kawałki fileta z łososia, świeżego (po ok. 125 g każdy)
-
8 łyżeczek pasty curry tikka
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
280 g ryżu basmati
-
280 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37 g
Kalorie
2427 kJ /
580 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami
1 godz. 10 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min