Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
- 4 kawałki fileta z łososia, świeżego (po ok. 125 g każdy)
- 8 łyżeczek pasty curry tikka
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 280 g ryżu basmati
- 280 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1h
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 Std. 25 Min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 Min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min