![Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/213C40E5-1B68-40BD-94A2-CBFF96AC45BD/Derivates/cae3400f-3e75-4e7a-a74d-16d88649d6c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
- 4 kawałki fileta z łososia, świeżego (po ok. 125 g każdy)
- 8 łyżeczek pasty curry tikka
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 280 g ryżu basmati
- 280 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 Std. 20 Min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 Std.
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 Min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 Min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 Min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 Min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min